Da Vinci Follower & Leader

Noi suntem permanent preocupați de diferența între ceea ce numim selecție versus formare în procesul educațional. Trebui să realizăm că întotdeauna rezultate unui copil pot să fie atât meritul celor care îl formează dar la fel de bine și doar meritul copilului, copil care era deja foarte bun, și doar a fost selectat de formator.

Din acest motiv, ne place mai degrabă să ne măsurăm membrii nu prin rezultatele lor întotdeauna ci mai degrabă prin cât de mult s-au dezvoltar pe parcursul unui an DaVinceresc.

Astfel, anual, premiem DaVincerul care a reușit să își depășească cel mai mult propriile limite cu titlul de Da Vinci Follower, pentru stoicism, toleranță față de eșec și implicare democratică.

Toată activitatea depusă pentru comunitate, pentru dezvoltarea DaVincerilor și pentru promovarea valorilor democrației prin intermediul educației sunt posibile datorită unor tineri care își sacrifică timpul pentru a îi ajuta pe cei care au nevoie de ei.

Din întreaga echipă formată din elevi și studenți extraordinari cei 5 care manageriază întreaga activitate suportă tot timpul și cel mai înalt nivel de stres, solicitare și sacrificiu. Pentru a recompensa această dedicare dar și pentru a ne asigura că astfel de tineri sunt cei care ajung modele pentru restul, anual, acela care a avut cel mai mare grad de implicare în dezvoltarea celorlalți, cele mai bune competențe de lider precum și care i-a inspirat pe toți ceilalți să devină mai mult, este certificat cu titlul de Da Vinci Leader.


Nominalizatii pentru
Da Vinci Follower

Generic placeholder image

Timea Piper

Timea ni s-a alăturat în octombrie, odată cu noii recruți, și în mai puțin de 2 luni a ajuns Asistent Manager de Resurse Umane. Timea și-a dedicat o bună bucată din timpul ei ajutând alte persoane, organizând activități și motivându-i pe cei din jurul ei să facă mai mult.

Generic placeholder image

Răzvan Mornea

Răzvan nu doar că a reușit să implementeze un proiect fantastic pentru promovarea activității de tineret în Turda, și anume, Consiliul Local al Tinerilor, dar mai mult, timp de un an de zile, a muncit enorm de mult pentru a îi dezvolta pe ceilalți. Răzvan s-a informat constant pentru a fi un trainer mai bun, a organizat evenimente de formare pe diferite domenii cu DaVincerii și a reușit să își dezvolte enorm competențe de oratorie, argumentare și retorică.

Generic placeholder image

Oana Balica

Oana a fost mereu preocupată de multe dintre sarcinile pe care le realizează, aceasta a gestionat 2 ani o bună bucată din comunicarea noastră cu publicul, redactând comunicate de presă, texte pentru social media și alte materiale de imagine. Ce ne bucură cel mai tare este că, deși au fost numeroase momente în care și-a pus la îndoială abilitățile, a reușit să își depășească frica, să își dezvolte extraordinar de mult toate aceste competențe și să prindă curaj și în alte activități și pasiuni. Te iubim Oana și îți mulțumim că ai avut încredere în noi!

Generic placeholder image

Oana Melnicu

Drumul ei alături de noi a fost presărat cu multe obstacole și dificultăți dar ce o distinge pe Oana nu este faptul că nu a căzut în fața acestora ci că a ales de fiecare dată să se ridice. Și ce ridicare! De la dezvoltarea continuă a tuturor competențelor ei ca metodă de rezolvare a problemelor, Oana a ajuns să se dedice suficient de mult încât să fie numită membru fondator TDS Debate Club.După luni bune prinsă în cocon a ales, acum, să își întindă aripile și să îi inspire pe ceilalți în a deveni mai mult, atât de mult încât a reușit să gestioneze la doar 17 ani o competiție regională de dezbateri academice cu aproape 100 de participanți.

Generic placeholder image

Alex Lup

Alex a fost unul dintre cei mai implicați DaVinceri din câți am avut vreodată, a participat la orice training a putut, a oferit ajutor indiferent dacă i s-a cerut sau nu și ne-a fost alături de fiecare dată când am avut nevoie de el. Mai mult, acesta este și cel care a reușit să redirecționeze o parte din eforturile The Da Vinci System către mai multă activitate fizică și mai mult timp în natură, investind foarte multă energie pentru a face aceste aspecte cât mai atractive pentru ceilalți. Toată lumea are nevoie de un Alex Lup în echipă!

Generic placeholder image

Rafael Grigoriu

Rafael Grigoriu a investit o bună parte din timpul său pentru a înțelege cât mai bine ce impact are orice element dintr-o imagine precum și pentru a învăța software-urile necesare de design grafic. Nouă ni se pare remarcabil cât de mult a evoluat în acest an și pe cât de frumoasă este evoluția sa pe atât de frumoasă a devenit imaginea The Da Vinci System în ultimul an datorită lui.

Generic placeholder image

Maria Iozon

Maria s-a alăturat cu precădere clubului de business, dar a ajuns în nu foarte mult timp să se îndrăgostească și de restul. Ce ne place cel mai mult este cât de repede s-a adaptat tuturor sarcinilor pe care a trebuit să realizeze, oricând a fost nevoie de ceva și oricât de dificil ar fi fost răspunsul ei nu a fost niciodată "nu pot", ci "spune-mi cum". Maria are, de asemenea, un spirit antreprenorial foarte dezvoltat, ajutând numeroși sponsori locali să intre în contact cu proiectele The Da Vinci System și să crească astfel calitatea activităților.

Înscrie-te la cIVic

Completează acest formular cu datele tale și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți înmâna invitația.